Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zainteresirani?

Počele prijave za put na Mars, prijaviti se može bilo koji odrasli Zemljanin!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sanjate o odlasku na udaljene svjetove, ali smatrate kako nikad nećete dobiti priliku za to? Neprofitna organizacija Mars One iz Nizozemske, nudi vam priliku života.

Navedena organizacija želi 2023. godine napraviti ljudsko naselje na Crvenom planetu i traže astronaute dobrovoljce. Nema kvake dragi čitatelji, jer se za misiju može prijaviti bilo koji Zemljanin, no logično se da zaključiti kako to neće svi učiniti, niti je to san ili posao za svakog.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izolacija na godinu dana ŠESTORKA KOJA ŽELI PROMIJENITI SVIJET Testiranje za put na Mars počelo u NASA-i Slika nije dostupna 'Pusti san lakovjernih Zemljana' Stručnjaci o projektu 'Mars One': Osuđen je na propast

>> Američki milijarder planira koloniju od 80.000 ljudi na Marsu

Mars One jučer je objavio prijavni obrazac, kojeg svatko tko je zainteresiran, mora ispuniti. Među vrlinama koje traženi astronauti moraju posjedovati, navode se 'duboki osjećaj za smisao, volja za izgradnjom te očuvanjem zdravih ljudskih odnosa, duhovnost i sposobnost vjerovanja drugima i u druge. Moraju biti otporni, prilagodljivi, znatiželjni, kreativni i snalažljivi'.

Svi kandidati moraju biti punoljetni (najmanje 18 godina starosti), a proces izbora krenut će u prvoj polovici 2013. godine. Izabrani sudionici misije bit će podijeljeni u najmanje šest timova od po četiri člana. Svi timovi trebali bi biti spremni za put na Mars u rujnu 2022. godine. Ipak, jedan tim morat će naravno biti prvi koji će sletjeti na Mars i napraviti prve korake, a njihov izbor napravit će se demokratskim putem.

'Svi stanovnici Zemlje moći će glasovati koja grupa četvero astronauta će postati prvi veleposlanici Zemlje na Marsu', piše na internetskim stranicama Mars One. Preostali timovi stigli bi na Crveni planet u naredne dvije godine.

Najmanje osam godina treninga prethodit će putu na Mars, uključujući simulirane misije, vježbe u uvjetima ograničenog kretanja, poduke u elektronici, popravljanju opreme te osnovnoj i hitnoj medicinskoj pomoći. Mars One planira u 2016. godini slati zalihe namirnica na Mars, uključujući rezervne dijelove, dva rovera i moduli za stanovanje, koje bi po dolasku na Mars sklopili i osposobili sami timovi.

Za kraj samo jedna napomena, no iznimno bitna - radi se o jednosmjernoj karti u nepoznato. Povratka nema.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene