Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Muslimanski pobunjenici napali su u petak ujutro zatvor na jugu Filipina, granatama i bombama srušili zid i omogućili bijeg 46-orici zatvorenika.


Neki od bjegunaca bili su zatvoreni zbog bombaškog napada u sjevernoj regiji Mindanao, gdje djeluju najmanje četiri islamističke separatističke grupe.

Vezani članci Zmija u plafonu Prekinuli nastavu jer su u stropu spazili divovsku zmiju, a onda je uslijedio kaos General Santos City (Foto: Getty) Uhićen Slovenac: Gotovo mjesec dana boravio je u hotelu pa pokušao pobjeći bez plaćanja računa

Guverner provincije Emmanuel Pinot izjavio je agenciji Associated Press da su gerilci koji su organizirali napad pripadnici islamskog oslobodilačkog pokreta Moro. No, glasnogovornik te pobunjeničke skupine opovrgnuo je tvrdnje da su povezani s akcijom.

Zatvor u gradu Kidapawan, 960 kilometara južno od Manile, napalo je najmanje 25 teško naoružanih osoba, a zatvorenike su oslobodili u 15-minutnoj akciji, kazao je šef policije Federico Dulay. Dvije osobe pritom su ozlijeđene, uključujući i jednog čuvara.

U zatvoru se nalazilo 789 osoba, a policiji je naređeno da pucaju u bjegunce ukoliko se opiru uhićenju, kazao je Pinot.