Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pobunjenici napali zatvor i oslobodili 46 zatvorenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muslimanski pobunjenici napali su u petak ujutro zatvor na jugu Filipina, granatama i bombama srušili zid i omogućili bijeg 46-orici zatvorenika.

Neki od bjegunaca bili su zatvoreni zbog bombaškog napada u sjevernoj regiji Mindanao, gdje djeluju najmanje četiri islamističke separatističke grupe.

Pročitajte i ovo Filipinski ratni brod Odnosi su na prekretnici Proključalo na Dalekom istoku, SAD je spreman intervenirati: "Nitko nas neće pokoriti, odgovorit ćemo na napade" Slika nije dostupna Otišlo 6000 ljudi VIDEO Drama na poznatoj turističkoj destinaciji, niz erupcija izazvao strah: ''Postoji mogućnost jačih''

Guverner provincije Emmanuel Pinot izjavio je agenciji Associated Press da su gerilci koji su organizirali napad pripadnici islamskog oslobodilačkog pokreta Moro. No, glasnogovornik te pobunjeničke skupine opovrgnuo je tvrdnje da su povezani s akcijom.

Zatvor u gradu Kidapawan, 960 kilometara južno od Manile, napalo je najmanje 25 teško naoružanih osoba, a zatvorenike su oslobodili u 15-minutnoj akciji, kazao je šef policije Federico Dulay. Dvije osobe pritom su ozlijeđene, uključujući i jednog čuvara.

U zatvoru se nalazilo 789 osoba, a policiji je naređeno da pucaju u bjegunce ukoliko se opiru uhićenju, kazao je Pinot.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene