Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Muslimanski pobunjenici napali su u petak ujutro zatvor na jugu Filipina, granatama i bombama srušili zid i omogućili bijeg 46-orici zatvorenika.


Neki od bjegunaca bili su zatvoreni zbog bombaškog napada u sjevernoj regiji Mindanao, gdje djeluju najmanje četiri islamističke separatističke grupe.

Vezani članci Srušio se vojni zrakoplov na Filipinima Poginuli i civili na tlu: Srušio se vojni filipinski zrakoplov, 45 mrtvih Potres na Filipinima (Foto: AFP) - 2 Jak potres pogodio Filipine: Poginuli su radnik koji je obnavljao crkvu i dječak

Guverner provincije Emmanuel Pinot izjavio je agenciji Associated Press da su gerilci koji su organizirali napad pripadnici islamskog oslobodilačkog pokreta Moro. No, glasnogovornik te pobunjeničke skupine opovrgnuo je tvrdnje da su povezani s akcijom.

Zatvor u gradu Kidapawan, 960 kilometara južno od Manile, napalo je najmanje 25 teško naoružanih osoba, a zatvorenike su oslobodili u 15-minutnoj akciji, kazao je šef policije Federico Dulay. Dvije osobe pritom su ozlijeđene, uključujući i jednog čuvara.

U zatvoru se nalazilo 789 osoba, a policiji je naređeno da pucaju u bjegunce ukoliko se opiru uhićenju, kazao je Pinot.