Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Popravljali je, a onda...

U plamenu: Gori ruska nuklearna podmornica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornik brodogradilišta u kojem je podmornica planula izvijestio je kako nitko nije ozlijeđen.

U remontnom brodogradilištu 'Zvjozdočka' u u Arhangelskoj oblasti na sjeveru Rusije u utorak je izbio požar na ruskoj nuklearnoj podmornici. Podmornica je planula za vrijeme popravka, a vjeruje se da je do požara došlo tijekom zavarivanja. Zapalila se toplinska izolacija između čvrste i meke oplate podmornice.

Pročitajte i ovo Požar u Kopenhagenu Vatrogasci na terenu VIDEO Požar zahvatio simbol Kopenhagena: "Ovo je katastrofa, izgorio je naš Notre-Dame" Buknuo neboder u ruskom gradu Tveru Nevjerojatno VIDEO Dramatične scene iz Rusije: Buknuo požar u neboderu, vatra ga progutala u minuti

Osoblje je napustilo podmornicu, a na teren su izašle vatrogasne postrojbe koje gase požar.

Rusi iz podmornice lansirali intekontinentalnu raketu

Tvrtka 'United Shipbuilding' potvrdila je incident uz poruku kako nitko nije ozlijeđen. Prema tvrdnjama glasnogovornika brodogradilišta, nukelarni reaktor podmornice bio je ugašen, a oružje iskrcano prije početka popravka, piše RT.

Vatra je zahvatila područje od oko 20 četvornih metara. Podmornica K-266 Oryol dio je ruske sjeverne flote. U službi je od 1992. godine. Na remont je dovezena u studenom 2013. godine, a popravak bi trebao potrajati do 2016. godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene