Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turneja duga 6000 km

Planovi Putinove bajkerske bande digli na noge pola Europe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Noćni vukovi' tvrde da samo žele jačati veze Rusije sa susjedima.

Najava ruskih bajkera, odanih predsjedniku Vladimiru Putinu, da će uskoro krenuti na put Europom kako bi obilježili pobjedu SSSR-a u Drugom svjetskom ratu odmah u startu izazvala je bijes na starom kontinentu.

Tako su, nakon ruskih brodova u La Mancheu i bombardera u zračnom prostoru Velike Britanije, i bajkeri iz 'Noćnih vukova' digli na noge Putinove protivnike, osobito u Poljskoj.

Bajkerska ruta trebala bi biti dugačka oko 6000 kilometara i ići putem kojim je nekada išla i Crvena armija - preko Bjelorusije, Poljske, Češke, Slovačke i Austrije do kraja putovanja u - Berlinu. Putinovi bajkeri na put kreću 25. travnja, a u Berlin planiraju stići 9. svibnja, piše Guardian.

Putin izaziva Zapad - svijet je zabrinut zbog njegove odluke

Zbog planova 'Noćnih vukova' najviše su se uzrujali u Poljskoj, koja je jedna od najvećih saveznica Ukrajine. Premijerka Ewa Kopacz kazala je da bajkerski reli smatra - provokacijom. Osobito su eksplodirale društvene mreže u zemljama kroz koje ide ruta, a Putinove bajkere nazivaju 'ruskim banditima'.

Ruski je predsjednik sudjelovao u okupljanju bajkera na Krimu 2010. na koje je došao vozeći Harley-Davidson.
 

Pročitajte i ovo Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce U mnogo čemu su se složili Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce Vladimir Putin Proljetno novačenje Objavio Kremlj: Putin pozvao u vojsku čak 150.000 ljudi

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene