Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hugo Chavez

'Planiran atentat na Moralesa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Venezuele Hugo Chavez je rekao da je postojao plan ubojstva njegovog bolivijskog kolege Eva Moralesa kojeg neprijatelji žele eliminirati zbog njegove vjerojatne pobjede na referendumu o novom ustavu u siječnju 2009.

'Evo mi je telefonirao i rekao da je otkriven plan ubojstva', rekao je venezuelanski predsjednik u govoru kojeg je prenosio radio.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mračna pozadina Otkriveno tko stoji iza više od 100 atentata u Jemenu: Ubijani su ljudi koji nemaju veze s terorizmom Bombardiranje Gaze se nastavlja Povećan rizik Zabrinjavajuće upozorenje: "Cijeli Bliski istok mogao bi završiti u plamenu"

'Evo kroči prema pobjedi na referendumu o novom ustavu Bolivije i tada se pojavljuje plan pokušaja ubojstva. Dobio je 70 posto glasova na referendumu o nastavku njegovog mandata u kolovozu, unatoč psihološkog i medijskog rata pokrenutog protiv njega', nastavio je Chavez.

Pošto neprijatelji Moralesu ne mogu ništa na političkom planu, žele ga se otarasiti ubojstvom, tvrdi Chavez.

Chavez je nekoliko puta upozoravao na planove ubojstva Moralesa, koji jedan od njegovih glavnih saveznika u Južnoj Americi. Predsjedniku Moralesu nisu skloni guverneri naprednih regija Bolivije koji se protive planu socijalističkog ustava.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene