Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Petogodišnji dječak iz sirijskog Alepa, čije je lice prekriveno krvlju i prašinom obišlo svijet, doživio je još jednu veliku tragediju.


Nakon što je Alep pretrpio novi niz zračnih napada, svijet je obišla snimka u kojoj je spasilac iz ruševina iznosio ranjene, među kojima i 5-godišnjeg Omrana Daqneesha, koji je bio prekriven prašinom, zbunjen, a pola lica mu je prekrila krv. Mališan je postao simbolom besmisla ratnih stradanja u razorenoj Siriji.

Vezani članci Zoran Marinović - 5 Poznati fotoreporter ogolio dušu: ''I ja plačem kad mi se skupi, nepodnošljivo je nekad biti u mojoj koži" Slika nije dostupna PRIZOR KOJI JE OBIŠAO SVIJET Ovaj mališan je postao novi simbol Alepa

Nekoliko dana nakon pretrpljenog napada, maleni dječačić doživio je još jednu veliku tragediju. Od ozljeda zadobivenih tijekom napada, preminuo je njegov stariji brat, desetogodišnji Ali.

Dječaci su se igrali na ulici kada su ruske ili sirijske zračne snage bombardirale mjesto. Ozlijeđeni dječaci, kao i ostali ranjeni prebačeni su u bolnicu, no ozlijede starijeg brata Alija bile su teške te je preminuo, piše Daily Mail.

Sirijski opservatorij za ljudska prava predviđa kako je od početka napada u Siriji smrtno stradalo oko 50.000 djece.