Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UZNEMIRUJUĆA SNIMKA

PRIZOR KOJI JE OBIŠAO SVIJET Ovaj mališan je postao novi simbol Alepa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potresan video dolazi iz razorenog sirijskog grada Alepa, koji je u spašenom, preplašenom i ranjenom dječačiću, dobio novo zaštitno lice.

U posljednjih pet godina U Siriji su se mogle vidjeti scene kojima počinje i priložena video snimka, u kojoj spasilac iz ruševina nosi ranjene, u ovom slučaju dječačića. Mališan je prekriven prašinom, zbunjen, a pola lica mu je prekrila krv. No, mališan ne plače. Ne progovara niti riječ.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zoran Marinović iz Alepa "Pitamo se odakle milijuni ljudi dolaze na Stari kontinent, a odgovore možemo potražiti među ovim ruševinama" Slika nije dostupna Koridor dug 21 km POČELA EVAKUACIJA "Očekuje se da će se iz Alepa evakuirati oko 50.000 ljudi"

Spasilac nosi mališana u naručju na sigurno, u vozilo hitne pomoći, te ga ostavlja posjednutog na sjedalo. Dječak i dalje šuti. Pokušava obrisati lice rukom i gleda oko sebe. Gleda u dlan, okrvavljen od krvi s lica i briše ga o sjedalo, jer ne vidi gdje bi drugdje to mogao učiniti. Ne plače, već samo zbunjeno promatra oko sebe.

Video mališana ranjenog u zračnom napadu u Alepu, objavio je Aleppo Media Center (AMC), a navodno je bila riječ o neposrednim p0osljedicama zračnih udara na sjeveru grada, prenosi Time.

Alep je čitavo vrijeme od početka rata u Siriji, veliko poprište sukoba između režimskih snaga Bašara al Asada i pobunjenika. Snimka dječačića ubrzo je prikupila ogromnu pažnju i zgražanje nad strahotama u Siriji na društvenim mrežama.

Snimku je nemoguće gledati ravnodušno, pogotovo zato što mališan, unatoč stanju u kojem se nalazi, ne plače. Zbunjen je i izgubljen, možda čak niti nije svjestan da je u redu zaplakati. Ipak, ono što najviše možda izaziva užas, jest pomisao da je mališan na ovo sve tijekom posljednjih godina možda navikao pa da zato više ne plače.

Nekoliko dana prije objave ove snimke, desetak liječnika koji se nalaze u Alepu, na području pod kontrolom pobunjenika, uputilo je pismo američkom predsjedniku Baracku Obami, tražeći pomoć za bespomoćne civile u tom gradu. "Ne trebamo vaše suosjećanje, suze ili čak i molitvu. Trebamo vaša djela", napisali su mu.

Snimka, nadalje, prikazuje spasioce kako dovode još dvoje djece, još jednog mališana i malenu djevojočicu, posve prekrivene prašinom i jednako zbunjene, u vozilo hitne pomoći, pored mališana s početka priče. Posljednji koji ulazi u vozilo jest muškarac prekriven prašinom i krvavog lica, nakon čega se vrata zatvaraju.

Snimke razaranja u Siriji su svakodnevica, no ovo nije samo još jedna u nizu takvih snimki. Kad je pogledate bit će vam jasno i zašto.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene