Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Festival umalo zasjenila katastrofa

VIDEO: Petero ozlijeđenih u urušavanju zgrade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom nedjeljnog lokalnog festivala u gradu Monsu na jugu Belgije, urušila se napuštena zgrada, pri čemu je ozlijeđeno pet osoba.

Građani koji su sudjelovali u proslavi Doudoua, festivala, koji slavi pobijedu Svetog Juraja nad zmajem, mogli su na svoje oči vidjeti kako se zgrada u kojoj se nekad nalazio restoran, urušava, samo 100 metara od središnjeg trga u gradu. Na mjesto događaja ubrzo je stiglo desetak vozila Hitne pomoći, a lokalne vlasti odmah su na snagu stavile 'plan u slučaju katastrofe'.

Pročitajte i ovo Za dvojicom radnika na gradilištu još se traga Teška nesreća Srušio se zid na gradilištu trgovačkog centra u susjedstvu i poklopio radnike: Ima poginulih i nestalih Pala skela u središtu Zagreba - 3 oglasili se i o zidu u Maksimiru Državni inspektorat o padu skele u Petrinjskoj: "Utvrđene su nepravilnosti, zabranjeno je obavljanje nekih radova"

Vatrogasci, koji čiste ruševine, belgijskim su medjima kazali kako je ista zgrada izgorjela u požaru prije dvije godine, dok su belgijski mediji pisali o tome kako se ista obnavlja. Svi se slažu jednom zaključku, a taj je da su posljedice urušavanja mogle biti kud i kamo gore. 'Zgrada se urušila tijekom festivala, no na sreću nitko nije poginuo. Petero ljudi zadobilo je ozljede, jedan od kojih prijelom noge, zbog kojeg će biti zadržan na liječenju. Bili smo prestravljeni. Mogla je to biti prava katastrofa, no na sreću nije', kazao je gradonačelnik Monsa, Elio di Rupo, Jedan od očevidaca, medijima je kazao kako je izgledalo da se zgrada urušava kat po kat.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene