Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi sastanak u srijedu

Peskov: Putinu se ne daju ultimatumi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Nitko nikada nije razgovarao s predsjednikom u tonu ultimatuma i ne bi mogao čak i da želi", istaknuo je Peskov.

Razgovori ruskog predsjednika Vladimira Putina s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i francuskim predsjednikom Francoisom Hollandeom bili su konstruktivni i nema govora ni o kakvim ultimatumu ruskom čelniku, izjavio je Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov za moskovsku radiopostaju "Govori Moskva".

Pročitajte i ovo Ilustracija Bez Ukrajine Vode se tajni pregovori o primirju na europskom tlu? Ovo je bio Putinov uvjet, odbijen je Slika nije dostupna Za još šest mjeseci NEUGODNO IZNENAĐENJE ZA PUTINA Zapad produljio sankcije Rusiji

Peskov je odbacio medijska nagađanja da je Merkel dala Putinu ultimatum u pokušaju da osigura napredak u rješavanju ukrajinske krize.

"Nitko nikada nije razgovarao s predsjednikom u tonu ultimatuma i ne bi mogao čak i da želi", istaknuo je Peskov.

Dogovoren sastanak za izbjegavanje 'totalnog rata'

Nakon razgovora Putina s Merkel i Hollandeom, koji su se održali u petak u Moskvi i zatim su nastavljeni u nedjelju putem telefona, Peskov je rekao da su pregovori bili "konstruktivni i sadržajni".

Sam Putin je nakon razgovora sa svojim kolegama rekao da je postignut dogovor da se u srijedu u Minsku održi sastanak ako se dotad uspije usuglasiti niz stajališta. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene