Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Raketa pogađa neispravni špijunski satelit

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pentagon je "prilično uvjeren" da je raketa ispaljena s američkog bojnog broda na Pacifiku pogodila spremnik s otrovnim gorivom pokvarenog špijunskog satelita, barem sudeći prema snimci.

Međutim, general James Cartwright, zamjenik načelnika združenog stožera, rekao je novinarima da bi moglo potrajati još 24 ili 48 sati dok se sa sigurnošću ne utvrdi je li uništen spremnik s otrovnim gorivom - hidrazinom.

Pročitajte i ovo Nikolina Rudić - 1 Svaka čast, Nikolina Europski satelit dobio naziv po imenu djevojčice iz Hrvatske: "Kad je krenulo lansiranje, to je bilo toliko uzbuđenje" Slika nije dostupna Pentagon: Rušenje špijunskog satelita možda večeras

Ipak, demonstrirali su snimku koja bi trebala biti dokaz uspješno završete misije.

"Mi smo prilično uvjereni da smo pogodili satelit. Također izražavamo visoki stupanj uvjerenosti da smo pogodili spremnik", rekao je general na brifingu u Pentagonu.

Brod USS Lake Erie lansirao je u 3.26 minuta po srednjoeuropskom vremenu raketu koja se sudarila sa satelitom pri brzini od 27.000 kilometara na sat na visini od 247 kilometra iznad Pacifika.

Satelit je sadržavao gorivo koje je moglo biti opasno u slučaju da je satelit ušao u atmosferu, a spremnik pao na naseljena područja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene