Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijestolnica

Peking premašio New York po broju milijardera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Peking je oduzeo New Yorku titulu "svjetske prijestolnice milijardera" sa 100 popisanih bogataša nasuprot 95 u američkoj metropoli, po istraživanju specijaliziranog kineskog časopisa.

Broj prebogatih Kineza koji stanuju u Pekingu porastao je za 32 u odnosu na prošlu godinu, a samo za četiri u New Yorku, ističe se u studiji Hurun Reporta, publikacije sa sjedištem u Kini koja objavljuje godišnji popis najbogatijih u zemlji.

Pročitajte i ovo Tornado odnosi zgradu preživjeli su VIDEO Pogledajte kako tornado u minuti odnosi cijelu zgradu: U njoj su bili radnici Donald Trump Izbori u SAD-u Procurila snimka Trumpa s tajnog sastanka: "Vode administraciju kao Gestapo"

Moskva zauzima treće mjesto sa 66 milijardera.

"Usprkos usporavanju gospodarstva i padu burza, Kina je proizvela više novih milijardera nego ijedna druga zemlja u svijetu prošle godine, uglavnom zbog njihova ulaska na burzu", prokomentirao je Rupert Hoogewerf, predsjednik i osoba odgovorna za istraživanja u Hurunu.

Lista velikih svjetskih bogataša varira ovisno o specijaliziranoj publikaciji i metodama korištenima za izradu top-liste najbogatijih, posebice između Forbesa, Bloomberga i Huruna.

Prošle je godine proširena Kina, što uključuje Tajvan, Hong Kong i Makao, premašila Sjedinjene Države u broju milijardera, izvijestio je Hurun u listopadu 2015.(Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene