Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čuda medicine

Pas joj odgrizao lice, kirurzi ga prišili pomoću 358 pijavica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ženi u Švedskoj vlastiti je pas odgrizao pola lica, no kirurzi su ga prišili nazad uz pomoć 358 pijavica.

Pobješnjeli pas odgrizao je veći dio lica navedenoj ženi s juga Švedske, sve od gornje usne do očiju, prenosi The Local. Incident se dogodio prošlog mjeseca, a žena je usred noći hitno prebačena u bolnicu na odjel za kirurgiju.

Pročitajte i ovo Pucnjava u Malmöu (Foto: AFP) Nema veze s terorizmom Iz automobila otvorio vatru na ljude: Dvoje mrtvih, četvero ranjenih u pucnjavi u Švedskoj Slika nije dostupna Virtualni prikaz Izgledom fasciniraju, snagom zastrašuju: Evo kako nastaju pijavice i koliko su česte u Hrvatskoj

Njezina rodbina koja se nalazila kod nje u tro vrijeme, uspjela je sačuvati komade odgrizenog lica i držati ih na ledu kako bi ih kirurzi mogli vratiti nazad na njezino lice. Rodbina je dijelove lica brzo donijela u bolnicu Skane u Malmou, a kirurzi su ih uspjeli prišiti nazad uz pomoć čak 358 pijavica.

'Najvažnije je bilo dovesti svježu krv u otkinuto tkivo, što nam je i pošlo za rukom unutar prvog sata od početka same operacije', istaknula je kirurginja specijalist Stina Klasson. Operacija je trajala ukupno 15 sati, tijekom koje su kirurzi nesretnoj ženi uspjeli popraviti gornju usnu, nos i dio lica, koje je pas odgrizao.

Pijavice su kirurzima služile za dovod svježe krvi u oštećeno tkivo, a kako ih je u jednom trenutku ponestalo u bolnici, morali su naručiti hitno nove iz Velike Britanije. 'Rezultati izgledaju jako dobro. Čitav nos pacijentice je sačuvan. Pacijentica može disati, pričati i jesti', rekao je kirurg Jens Larsson, koji je sudjelovao u kompliciranom operacijskom zahvatu.

Pas koji je unakazio svoju vlasnicu uspavan je nakon incidenta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene