Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Putuje češće od prethodnika

Papa na audijenciji iznenadio vjernike: ''Otkrit ću vam tajnu''

Papa (Foto: AFP)
Papa (Foto: AFP) Foto: Afp
Papa Franjo kaže da ne voli putovati, premda od početka pontifikata svijetom putuje češće od bilo kojega svojeg prethodnika.

"Pa otkrit ću vam tajnu: ne volim putovati. Istina je, istina", priznao je Sveti Otac pred okupljenima na audijenciji u Vatikanu na kojoj je bilo i oko 400 talijanske djece.

U šali je kazao da je njegova rutina svjetskog putnika zapravo nešto poput kazne. Kao usporedbu naveo je primjer razmaženog djeteta koje odbija hranu, a moglo bi biti prisiljeno na konzumiranje dvostruke porcije.

"Istina je da kad putuješ uvijek sretneš neke nove ljude, dobre ljude i da putujući puno naučiš. Ali ja ne volim putovati, to jednostavno nije u mojoj prirodi", rekao je.

Pročitajte i ovo Međugorje (Foto: Arhiva/Dnevnik.hr) - 2 "Ne dovoditi u zabludu" Papa Franjo odobrio hodočašća u Međugorje, ali napominje: "Treba paziti da se to ne tumači kao priznanje..."

Pročitajte i ovo Papa Franjo (Foto: AFP) treba razjasniti pojedinosti Papa Franjo o Stepincu: ''Može mu se moliti, ali pojavile su se nejasne točke. Tražio sam pomoć velikog patrijarha''

Sastanak Pape s malim Talijanima koji su doputovali sa Sardinije i iz Genove, održan je u subotu, no Vatikan je informaciju objavio u nedjelju.

Od početka pontifikata u ožujku 2013. godine, Franjo je bio na 30 putovanja u inozemstvu, što je prosječno oko pet godišnje.

Benedikt XVI. I Ivan Pavao II. prosječno su godišnje u inozemstvo putovali tri, odnosno 3,85 puta. Franjo je nedavno, od 31. svibnja do 2. lipnja posjetio Rumunjsku. Jedna od zemalja koju još nije posjetio je i njegova rodna Argentina. (Hina)

Aktualno Tko to mene geda? Morski pas snimljen uz obalu Makarske: Stručnjak objašnjava o kojoj je vrsti riječ i je li potreban oprez Morski pas snimljen kod Makarske (Foto: Cro2go Facebook) Morski pas snimljen kod Makarske (Foto: Cro2go Facebook) Foto: Cro2go Facebook +0 Morski pas snimljen kod Makarske (Foto: Cro2go Facebook) Hrvatska Tko to mene geda? Morski pas snimljen uz obalu Makarske: Stručnjak objašnjava o kojoj je vrsti riječ i je li potreban oprez 1/2 >>

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene