Međugorje (Foto: Arhiva/Dnevnik.hr) - 2
Međugorje (Foto: Arhiva/Dnevnik.hr) - 2 Foto: Arhiva/Dnevnik.hr

Papa Franjo ističe kako događaji u Međugorju još moraju biti ispitani od strane crkve


Papa Franjo odobrio je hodočašća u Međugorje, ali uz napomenu kako se ona ne smiju tumačiti kao priznanje događaja to jest ne dovoditi u zabludu.

Vezani članci Papa Franjo u Vatikanu - 5 Papa Franjo pozvao na promjenu u ljudskim srcima i pomoć migrantima: "Tmina se nalazi u osobnim, obiteljskim i društvenim odnosima" Slika nije dostupna Evo što vjernici iz Međugorja kažu na vijest o priznanju ukazanja do kraja godine

To znači kako će od sada pa nadalje biskupije i župe moći službeno organizirati te neće više biti samo u „privatnom“ obliku kao što je to do sada bilo.

"Papa Franjo je odredio da je moguće organizirati hodočašća u Međugorje uvijek pazeći da ne budu tumačena kao priznanje poznatih događaja koji još zahtjevaju ispitivanje sa strane crkve, tj da ne stvaraju na bilo koji način zabludu i dvosmislenost u doktrinalnom smislu.

Isti kriterij moći će biti primjenjen na pastire svakog reda i stupnja koji žele poći u Međugorje i tamo slaviti i suslaviti na svečan način", navodi se u priopćenju. 

Papino odobrenje objavljeno je danas na jutarnjoj misi u Međugroju na kojoj su između ostalog bili apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini mons. Luigi Pezzuto i mons. Henryk Hoser, apostolski vizitator Svete Stolice s posebnom ulogom za Međugorje.