Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Obratio se vjernicima

Papa žali što je jedinstvo kršćana 'još daleko'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. izrazio je žaljenje što je jedinstvo kršćana 'još daleko', na općoj audijenciji u Vatikanu, u tjednu molitvene osmine za jedinstvo kršćana koji je počeo 18. siječnja.

U prigodi tradicionalne molitvene osmine za jedinstvo kršćana 'osobito je živo žaljenje što ne možemo dijeliti istu euharistiju, što je znak da smo još daleko od jedinstva', rekao je Sveti Otac, pred 2.500 vjernika, po podatcima Svete Stolice. Papa je rekao da je ta prigoda ujedno i 'poticaj za svladavanje svih zapreka' na tome putu.

Pročitajte i ovo Papa Franjo završio u bolnici Otkazao obveze Papa se vratio iz bolnice: U posljednje vrijeme ima niz zdravstvenih problema Victor Manuel Fernandez Podigao prašinu Htio je pomoći: Vatikanski kardinal osim poljupca slikovito opisao i - muški i ženski orgazam

>> Papa imenovao protestanta predsjednikom Papinske akademije

Benedikt XVI. je usto pozvao kršćane različitih konfesija da 'svjedoče' svoju vjeru kako bi bili 'nositelji poruke koja pokazuje i osvjetljuje put današnjem čovjeku koji je često bez orijentira'. Danas pravoslavni vjernici slave Bogojavljenje, kada se u Rusiji velik broj ljudi kupa u zaleđenim jezerima i rijekama. Na taj blagdan, posvećen Kristovu krštenju, vjernici se čiste od grijeha, budući da je svaki izvor vode blagoslovljen tijekom 24 sata. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene