Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Želi Crkvu za siromašne

Papa otkrio kako se odlučio za ime Franjo: Ispričat ću vam priču...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo šest tisuća novinara iz 81 zemlje svijeta stiglo je na prvi susret s novim Papom. On je pokazao razumijevanje prema njihovom radu i ispričao im kako se odlučio za ime - Franjo.

Novinari su jutros Svetog oca pozdravili gromoglasnim pljeskom u prepunoj dvorani Pavla VI. u Vatikanu. 'Hvala vam na vašem radu proteklih dana, naradili ste se. Znam da je bilo teško. Takav je vaš posao, težak i naporan', poručio je novinarima papa Franjo.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Opsežno objašnjenje Katolički biskupi protive se blagoslovu istospolnih parova: Vatikan ih pokušao umiriti novim objašnjenjem Papa Franjo na misi Papa uputio važnu poruku: "Trebali bi živjeti svaki dan i svaki trenutak sa zahvalnošću i nadom"

>> Ovo su fotografirali na nebu nakon izbora novog pape!

>> Papa kritizirao kolege zbog licemjerja: 'Zaboravljate da se Isus kupao s gubavcima'

Usporedio je rad medija i crkve i rekao kako i jedni i drugi žele prenijeti poruku 'istine, ljepote i dobrote'.

Novinare je oduševio svojom otvorenošću te im je otkrio neke privatne trenutke u trenucima nakon što je izabran za Papu.

'Ispričati ću vam priču', rekao je tad novinarima papa Franjo i opisao kako ga je njegov prijetelj, brazilski kardinal Claudio Hummes, tješio u trenutku kad je bilo izvjesno da će biti izabran dvotrećinskom većinom glasova kardinala na konklavi.

'Zagrlio me. Poljubio me. Rekao mi je da ne zaboravim na siromašne. Tad mi se u srcu pojavilo ime Franje Asirškog', ispričao je papa Franjo. Franjo Asirški, koji mu je dakle bio inspiracija za papinsko ime, posvetio je svoj život pomažući siromašnima.

Papa Franjo novinarima je rekao i da po uzoru na Franju Asiškog želi siromašnu Crkvu, za siromašne.

Papa Franjo najavio je posjet svojem prethodniku, bivšem papi Benediktu XVI. u papinsku rezidenciju u Castel Gandolfu, 23. ožujka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene