Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dosta mafiji'

Papa prvi put u Kalabriji, uporištu mafije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. doputovao je u nedjelju u Lameziju Terme, gradić u južnoj talijanskoj pokrajini Kalabriji, pogođenoj velikom nezaposlenošću mladih i velikom utjecaju mafije, koju posjećuje prvi put.

U zračnoj luci dočekao ga je bliski suradnik i savjetnik premijera Silvija Berlusconija, Gianni Letta, kao i predstavnici kalabrijskih vjerskih i političkih vlasti. Papa će kasnije u Lameziji služiti misu pred desecima tisuća vjernika

'Ne želimo više biti žalosni i ogorčeni. Politika treba biti u službi pravde, kao što ste kazali prošli mjesec pred Bundestagom. Mladi su naša nada i stoga kažemo - dosta mafiji', rekao je gradonačelnik Gianni Speranza.

Kalabrija je jedna od najsiromašnijih regija u Italiji i istovremeno jedna od najpoznatijih, ali po organiziranom kriminalu i po socijalnim problemima. Papa Benedikt XVI. prošle je godine posjetio Siciliju i tamošnjoj mafiji poručio da je organizirani kriminal nespojiv s Evanđljem.

Posljednji put neki je Papa bio na Kalabriji 1988. godine, kada je regiju posjetio Ivan Pavao II. (Hina)

Pročitajte i ovo Papa Franjo otkazao obveze simptomi gripe Papa Franjo ponovno otkazao obveze zbog zdravlja, javili se iz njegovog ureda Takeshi Ebisawa Pripremali se godinama Japanski mafijaški bos pao u velikoj akciji, njegova smrtonosna pošiljka mogla je promijeniti svijet: "Jezivo je zamisliti posljedice..."

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene