Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Papa odao počast ubijenoj talijanskoj redovnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI odao je počast časnoj sestri Sgorbati koja je, kako su prenijeli mediji, umrla s riječima oprosta svojim ubojicama.

Sestra Leonella Sgorbati ubijena je u Somaliji u napadu na bolnicu u Mogadishuu gdje je radila.

Nagađa se da je napad povezan s nedavnim Papinim izjavama koje su razbjesnile muslimane diljem svijeta.

Pročitajte i ovo Dječak ubio roditelje i teško ranio sestru uhićen je Dječak ubio roditelje i teško ranio sestru pa zvao policiju i izmislio suludu priču Slika nije dostupna Ispraćaj Lukrecije Mamić Ubijena časna sestra pokopana na splitskom groblju Lovrincu

Papa sada nastoji objasniti muslimanima da su njegove riječi pogrešno shvaćene i dati do znanja što je zapravo u svom govoru studentima u Njemačkoj želio poručiti te će se u ponedjeljak upravo zbog toga sastati s diplomatima iz islamskih zemalja.

Papa je rekao kako je žrtva hrabre redovnice autentični čin istinskog svjedočanstva krščanstva, koje pokazuje "pobjedu ljubavi nad mržnjom i zlom".

- Ta je redovnica, koja je mnogo godina provela služeći somalijskoj djeci i sirotinji, umrla je s riječima oprosta na usnama, rekao je papa vjernicima i turistima u nedjeljnom obraćanju iz svoje vile u Castelgandolfu pokraj Rima.

Papa je, inače, već tri puta izrazio žaljenje zbog uvrede koju su muslimani osjetili u njegovim riječima, izražavajući duboko poštovanje prema Islamu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene