Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pokajte se'

Papa kritizirao mafijaše koji ljude pretvaraju u roblje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo u nedjelju je u Vatikanu kritizirao 'mafijaše' koji 'izrabljuju' ljude i pretvaraju ih u 'roblje' te ih pozvao da se pokaju, dan pošto je u Palermu proglašen blaženim sicilijanski svećenik, 'mučenik' Cosa nostre.

Nakon molitve Angelusa pred desecima tisuća vjernika okupljenih na Trgu svetog Petra, Sveti Otac je odao počast velečasnom Giuseppeu Puglisiju, zvanom 'don Pino', 'svećeniku i mučeniku' kojeg je mafija ubila 1993.

Bio je to 'uzoran svećenik, predan pastoralu mladih koje je htio spasiti od utjecaja mafije', rekao je. Htio ih je odvratiti od organiziranog kriminala, zbog čega ga je taj kriminal 'pokušao pobijediti ubivši ga'', rekao je Papa, dodavši kako je 'on ipak izvojevao pobjedu s Kristom', što su nazočni popratili pljeskom. 'Njegov primjer nam mora biti dragocjen', kazao je.

'Don Pino', svećenik u San Gaetanu, u četvrti Brancaccio u Palermu, veoma popularan među mladima, ubijen je 15. rujna 1993., na svoj 56. rođendan, metkom u vrat. Mafijaši u Brancacciju mrzili su ga zbog njegova rada na prevenciji ovisnosti - poput droge - u mladih, zbog kojih su bili lak plijen mafijaških bosova.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Objavio Vatikan Papa Franjo u posljednji tren otkazao sudjelovanje u važnoj procesiji Papa Franjo vodio misu u povodu Cvjetnice Na tako važan dan Papa Franjo na misi preskočio tradiciju staru 1700 godina: ''Ovo je vrlo neobično''

>> Papin apel za izbjeglice i protiv trgovanja ljudima

Papa Franjo je pozvao mafijaše da se pokaju, rekavši da 'moramo moliti Boga da se ti mafijaši obrate k Bogu'. U svibnju 1993. u Agrigentu, na Siciliji, njegov prethodnik Ivan Pavao II. pozvao je mafijaše da se 'pokaju jer će se jednom morati pojaviti pred Božjim sudom'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene