Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Franjo je uputio snažan apel za 'mir i pomirbu' i na zaustavljanje rata koji je prema njegovim riječima 'uvijek poraz čovječnosti', na molitvenom bdjenju za Siriju koje je dobilo potporu diljem svijeta.


'Rat je uvijek poraz čovječnosti', istaknuo je papa pred 70.000 ljudi okupljenih na Trgu svetog Petra, pozivajući da se 'pođe drugim putem', a ne putem rata.

'U ljubljenom sirijskom narodu, na Bliskom istoku, posvuda molimo za pomirbu i za mir, radimo na pomirbi i na miru', pozvao je Papa Franjo.

'Kada čovjek misli samo na sebe i na svoje vlastite probitke, kada dopusti da ga zavedu idoli gospodstva i vlasti, kada se stavi na mjesto Boga, onda upropaštava sve odnose, sve uništava. I otvara vrata nasilju', rekao je u dugom razmatranju o 'dobroti' Božjeg stvorenja i o kaosu koji je posljedica sukoba među braćom. Podsjetio je na temu svoje prve mise u pontifikatu, na čovjeka koji je pozvan da bude 'čuvar svog brata i stvorenja'.

Vezani članci Papa Franjo Stižu novi detalji o stanju pape Franje: U bolnici je zbog osobe koja mu je već jednom spasila život. "Rekao mi je - moraš..." Ilustracija Pedofilija potresa Katoličku crkvu u Hrvatskoj: Zašto HBK šuti?

>> POSEBNO PISMO: Evo što je papa Franjo napisao Putinu

'Nasilje i rat govore jezikom smrti! Pitam se: Je li moguće poći drugim putem? Možemo li ponovo naučiti hodati putevima mira?'.

'Htio bih da večeras iz svih dijelova svijeta uzviknemo: Da, svima je to moguće! Ili još bolje, htio bih da svatko od vas, od najmanjeg do najvećeg, sve do onih koji su pozvani vladati narodima, odgovore: da, mi to želimo!', rekao je papa Franjo u apelu državnim čelnicima. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju