Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Franjo pozvao je sve vjernike, na blagdan sv. Stjepana, prvog kršćanskog mučenika, na molitvu za kršćanske žrtve diskriminacije, nepravednih optužbi i nasilja.


'Pozivam na posebnu molitvu za kršćane koji trpe diskriminciju zbog svjedočenja u ime Krista i Evanđelja', kazao je Papa pred nešto manje ljudi na Trgu sv. Petra nego obično zbog kiše i vjetra koji su zahvatili Rim i cijelu Italiju.

Vezani članci Papa Franjo na Trgu sv. Petra Papa Franjo pojavio se u javnosti prvi put nakon četiri dana te objavio od čega boluje Papa održao misu na Trgu svetog Petra - 4 Papa Franjo otkazao službene audijencije: "Ne osjeća se dobro, u stanju je blage nelagode"

Papa je pozvao vjernike da budu u mislima s 'braćom i sestrama koji su, kao i sv. Stjepan, nepravedno optuženi i izloženi raznim oblicima nasilja'. Izrazio je uvjerenost da je njihov broj danas veći nego u prvim danima Crkve.

>>Budite mirotvorci u obiteljima, gradovima i narodima

Kršćani svih konfesija najprogonjeniji su vjernici na svijetu, osobito u muslimanskim zemljama zbog jačanja islamskog fundamentalizma. Postoje i drugi oblici dikriminacije i nasilja, primjerice ono hinduističkih ekstremista nad kršćanskom manjinom u Indiji, pokazuju nova istraživanja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook