Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Franjo i kongoanski liječnik Denis Mukwege nominirani su za ovogodišnju Nobelovu nagradu za mir, izvijestili su članovi norveškog parlamenta.


Papa je "odigrao veliku ulogu u svijetu. Koliko znam dosad nijedan Papa nije dobio ovu nagradu", rekao je član Liberalne stranke, parlamentarni zastupnik Abid Raja, istaknuvši Papin angažman na postizanju društvene pravde i na obrani slobode vjere. "Kao musliman, mogu reći da mi je velika čast nominirati papu Franju", dodao je.

Vezani članci Papa Franjo Papa shrvan stravičnim otkrićem masovne dječje grobnice, izravna isprika ipak izostala Papa Franjo u Vatikanu - 5 Papa odbio prijedlog: Ništa od zaređivanja oženjenih muškaraca u Amazoniji

Parlamentarci, akademici, bivši dobitnici Nobelove nagrade, kao i aktualni i bivši članovi Odbora za dodjelu Nobelove nagrade među osobama su koje imaju pravo objaviti nominacije do 1. veljače.

Papa je jako zabrinut...

Liječnika iz DR Konga Denisa Mukwegea nagradom Saharov prošle je godine za pomaganje ženama žrtvama seksualnog nasilja nagradio Europski parlament.

Prošlogodišnji dobitnici Nobelove nagrade za mir su Pakistanka Malala Yousufzai i Indijac Kailash Satyarthi. Nagrađeni su za borbu protiv ugnjetavanja djece i mladih te za nastojanje da sva djeca imaju pravo na obrazovanje. 2014. za prestižnu je nagradu stiglo rekordnih 278 nominacija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook