Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priznanje onog što je krivo

Papa: Crkva se mora pokajati za zlostavljanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papino isticanje pokajanja kosi se s ustrajanjem visokih crkvenih dužnosnika u obrani Crkve, ali i samog Pape.

Papa Benedikt XVI. izjavio je u četvtak da seksualni skandali koji potresaju Rimokatoličku crkvu pokazuju kako se Crkva mora pokajati za svoje grijehe. 'Danas, izloženi udarcima svijeta koji nam govori o našim grijesima, sposobnost pokajanja smatramo milošću i shvaćamo koliko je to potrebno, kao i priznati ono što je u našim životima krivo', rekao je Papa u obraćanju vjernicima u Vatikanu.

To uključuje 'otvorenost prema oprostu, spremnost oprostiti i promijeniti se', dodao je Papa čija je zadnja izjava o pedofiliji svećenika bilo pismo irskom narodu, objavljeno 20. ožujka. Papino isticanje pokajanja u suprotnosti je s ustrajanjem visokih crkvenih dužnosnika u obrani Crkve i Pape od, kako ističu, orkestrirane kampanje neprijateljskih medija.

No i Benedikt XVI. uzvratio je na kritike ocijenivši ih robovanjem diktaturi konformizma. 'Konformizam, u kojem je obvezno misliti i djelovati kao svi ostali, i suptilna ili nesuptilna agresija prema Crkvi, pokazuje kako taj konformizam može biti prava diktatura', rekao je Papa. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene