Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Prijateljstvo s Kubom

Što je to Papa poklonio Kubancima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Benedikt XVI, za kojeg kažu da je pravi ljubitelj životinja, uskoro putuje na Kubu, a kao poklon Kubancima poslao je - malenog krokodila.

Ovog neobičnog krokodilčića, dugačkog svega 60 cm, zaplijenili su talijanski stručnjaci za divlje životinje od 65-godišnjaka koji je na Kubu otišao kao turist, prošvercao krokodila u Italiju, te ga kod kuće držao u plastičnoj kadici, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Papa Franjo (Foto: AFP) Erdogan kod Pape Prvi ovakav posjet u zadnjih 59 godina: Zabranjeni prosvjedi, raspoređeno oko 3500 policajaca... Papa se sastao s Suu Kyi (Foto: AFP) Nakon egzodusa Papin posjet Mjanmaru jako je delikatan: Upozoren je da jednu riječ nikako ne izgovara

Krokodilčić je nazvan Benedictus, te je odnesen Papi koji je zaključio kako će povratak ovog krokodilčića biti idealan poklon Kubancima prilikom njegova skorašnjeg dolaska na otok.

Benedictus je pripadnik ugrožene životinjske vrste, a Talijani su ga privremeno smjestili u rimski Zoološki vrt gdje čeka povratak na rodnu Kubu.

Monsinjor Becciu je rekao kako će krokodilčić biti maskota Papinog putovanja na Kubu. 'Odlučili smo sudjelovati u ovoj inicijativi jer ovaj krokodil predstavlja važan simbol. Ovaj poklon će pokazati sve o prijateljstvu Vatikana s Kubom', rekao je Becciu. 'Siguran sam da će stanovnici ovog čarobnog otoka toplo primiti krokodila, baš kao i Papu', dodao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene