Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemačka vlada i Vatikan su priopćili da su kancelarka Angela Merkel i papa Benedikt XVI. održali 'srdačan i konstruktivan' telefonski razgovor nakon tjedna obilježenog napetostima zbog biskupa koji niječe holokaust.


U zajedničkoj izjavi kaže se da je razgovor inicirala Merkel. Ona je u utorak Papi uputila rijedak javni zahtjev za pojašnjenje nakon što je Vatikan ukinuo ekskomunikaciju tradicionalističkog britanskog biskupa Richarda Williamsona.

Vatikan je u srijedu zatražio da Williamson javno povuče svoje nijekanje holokausta prije no što ga se ponovno primi u crkvu kao biskupa. Merkel je taj istup pozdravila. Jedan njemački časopis u nedjelju je izvijestio da je Williamson rekao da će se ispraviti ako će biti zadovoljen dokazima, ali da za 'treba vremena'.

Vezani članci Europski sud za ljudska prava, ilustracija Hrvatska u Strasbourgu izgubila tri slučaja zbog povrede prava na pošteno suđenje Kerum i suci u konobi Oglasio se Sud: Sudac koji se s Kerumom zabavljao u konobi Pršut povezan je sa slučajem njegove žene