Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vlasti potvrdile

Asia Bibi napustila zemlju: Pakistanska kršćanka otišla u Kanadu nakon poništenja smrtne presude

Asia Bibi (Foto: AFP)
Asia Bibi (Foto: AFP) Foto: AFP
Asia Bibi, pakistanska kršćanka koja je bila osuđena na smrtnu kaznu zbog vrijeđanja islama, napustila je Pakistan, potvrdile su tamošnje vlasti.

Prošle godine Vrhovni sud poništio je presudu kojom je Asia Bibi osuđena na smrtnu kaznu zbog svetogrđa i oslobođena je iz ženskog zatvora u Multanu u pokrajini Punjab.

Pročitajte i ovo Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje Ilustracija Otac sve gledao Snimka na kojoj brat ubija sestru šokirala je zemlju: S ocem ju je godinama silovao, građani su bijesni

Nije poznato kamo je i kada otišla Asia Bibi, no članovi njezine obitelji navodno su u Kanadi, piše BBC. Iako pakistanske vlasti nisu to potvrdile, njezin odvjetnik Saif Ul Malook kazao je za BBC kako je i ona već u Kanadi.

Podsjetimo, Asia Bibi, majka petero djece, osuđena je 2010. na smrtnu kaznu nakon svađe s jednom muslimankom zbog čaše vode.

Njezin je slučaj imao međunarodni odjek te je privukao pozornost papa Benedikta XVI. i Franje.

I suprug Asije Bibi, Ashiq Masis svojevremeno je zatražio je azil u Sjedinjenim Državama, Velikoj Britaniji i Kanadi jer te zemlje imaju najveće pakistanske kršćanske zajednice i u njima se govori engleski.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene