Asia Bibi (Foto: AFP)
Asia Bibi (Foto: AFP)

Asia Bibi, pakistanska kršćanka koja je bila osuđena na smrtnu kaznu zbog vrijeđanja islama, napustila je Pakistan, potvrdile su tamošnje vlasti.


Prošle godine Vrhovni sud poništio je presudu kojom je Asia Bibi osuđena na smrtnu kaznu zbog svetogrđa i oslobođena je iz ženskog zatvora u Multanu u pokrajini Punjab.

Vezani članci Pakistanska vojska u Kašmiru (Foto: AFP) - 3 Pakistanska vojska "do kraja" će biti uz narod Kašmira: Indija im prekinula televizijske, telefonske i internetske veze Slika nije dostupna Talibani radosni jer Malala nije dobila Nobela za mir

Nije poznato kamo je i kada otišla Asia Bibi, no članovi njezine obitelji navodno su u Kanadi, piše BBC. Iako pakistanske vlasti nisu to potvrdile, njezin odvjetnik Saif Ul Malook kazao je za BBC kako je i ona već u Kanadi.

Podsjetimo, Asia Bibi, majka petero djece, osuđena je 2010. na smrtnu kaznu nakon svađe s jednom muslimankom zbog čaše vode.

Njezin je slučaj imao međunarodni odjek te je privukao pozornost papa Benedikta XVI. i Franje.

I suprug Asije Bibi, Ashiq Masis svojevremeno je zatražio je azil u Sjedinjenim Državama, Velikoj Britaniji i Kanadi jer te zemlje imaju najveće pakistanske kršćanske zajednice i u njima se govori engleski.