Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trajat će satima

Cijela zemlja utonula u mrak: Za nestanak struje građani krive koalicijsku vladu

Ilustracija - Islamabad
Ilustracija - Islamabad Foto: Afp
Pakistan je utonuo u mrak nakon što je kvar na električnoj mreži u ranim jutarnjim satima izazvao prekid isporuke struje širom zemlje, rekli su dužnosnici.

"Nagli pad sustava za prijenos električne energije izazvao je nestanak električne energije u zemlji", objavilo je ministarstvo energetike u tvitu rano u ponedjeljak.

"Radovi na održavanju sustava brzo napreduju", dodaje se.

Ministar energetike Huram Dastagir rekao je lokalnim medijima da je sustav proizvodnje električne energije trenutno isključen noću jer je zimi manja potražnja širom zemlje.

Pročitajte i ovo Antonio Guterres na konferenciji u Ženevi 16 milijardi dolara Tko će platiti za klimatske katastrofe: "Herojski odgovor naroda moramo popratiti golemim ulaganjem"

"Međutim, kada su sustavi danas ujutro uključeni, uočene su varijacije frekvencije i fluktuacije napona na jugu zemlje", rekao je.

Ministar je rekao da bi moglo biti potrebno najmanje 12 sati za ponovno uspostavljanje opskrbe strujom cijele zemlje.

Na društvenim mrežama popularan je hashtag #poweroutage, a neki ljudi smatraju koalicijsku vladu na čelu s premijerom Šebazom Šarifom odgovornom za neuspjeh.

Pročitajte i ovo Ilustracija ODLUKA KOJA UŽASAVA Pušten iz zatvora pod jednim uvjetom: Mora se oženiti za gluhu djevojku koju je silovao

Pakistan se suočava s rizikom neplaćanja zbog brzog smanjenja deviznih rezervi, prošlogodišnjih razornih poplava i globalnog gospodarskog usporavanja.

Kvar struje jedan je od najgorih koje je zemlja doživjela, s prekidima u svim većim gradovima, uključujući glavni grad Islamabad.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene