Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova slovenska vlada

Pahor odredio sve ministre osim šefa diplomacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Budući slovenski premijer Borut Pahor izjavio je da je u dogovoru s koalicijskim partnerima odredio sve kandidate za ministre u svojoj vladi, te da je u dilemi samo oko toga tko će preuzeti ministarstvo vanjskih poslova.

'Odluku o tome donijet ću večeras, moj problem je da moram birati između dva odlična karijerna diplomata', rekao je Pahor ne želeći imenovati koji su kandidati u pitanju.

Pročitajte i ovo Glasačka kutija Nova odluka Vlade Ova četiri mjesta u lipnju idu na prijevremene izbore Parlamentarni izbori 2024. Iz minute u minutu Grmoja potvrdio plan oporbe u Saboru, SDP-ovac otkrio da nisu ni zvali manjine: "S njima nismo očekivali formirati većinu"

Slovenski mediji ovih su dana javljali da se Pahor odlučuje između donedavnog veleposlanika u Washingtonu Samuela Žbogara i šefice slovenske misije u UN-u Sanje Štiglic.

Slovenska nacionalna televizija večeras je objavila da je vjerojatni budući šef slovenske diplomacije Žbogar, te da je Pahor s njime nekoliko zadnjih dana o tome vodio razgovore.

Slovenski mediji podsjećaju da će novi šef slovenske diplomacije uz poslove na međunarodnom parketu morati voditi računa i o 'sređivanju međuljudskih odnosa' u samom ministarstvu koji su, kako dodaju, poremećeni tijekom mandata aktualnog ministra Dimitrija Rupela.

Pahor je popodne u izjavi za novinare rekao da će nakon večerašnje odluke kome dodijeliti ministarstvo vanjskih poslovca u utorak imati sastanak s predsjednicima triju ostalih stranaka koje će formirati buduću vladu, te da bi u četvrtak listu ministara mogao poslati u parlament.

Parlament bi kandidate za ministre morao ispitati na sjednicama matičnih parlamentarnih odbora krajem ovog i početkom idućeg tjedna, kako bi vlada krajem mjeseca počela djelovati.

'Vjerujem da smo postigli ono što smo željeli od početka, a to je vlada sastavljena od kompetentnih kandidata koji imaju i politički autoritet', rekao je Pahor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene