Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slovenski premijer upozorava

Pahor: Ako vlada izgubi povjerenje, riskiramo političku krizu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski parlament počeo je u utorak ujutro sa sjednicom na kojoj se odlučuje o pet novih ministara u manjinskoj vladi premijera Boruta Pahora, čime će se u konačnici i donijeti odluka hoće li vlada produžiti svoj mandat do redovitih izbora sljedeće godine ili će u prosincu ove godine biti održani prijevremeni izbori.

Pahor je u uvodnom izlaganju na početku sjednice rekao da osobno nema problema s izvanrednim izborima, ali da bi bolje bilo da zastupnici potvrde pet predloženih ministarskih kandidata i time omoguće njegovoj vladi da nastavi sa svojim mandatom.

Ako parlament vladi uskrati povjerenje time bi se riskirala 'politička kriza' i moglo bi doći do 'paralize odlučivanja' sljedećih pola godine, kada Sloveniju čekaju izazovi vezani uz stanje u državi i situaciju u svjetskom gospodarstvu i Europskoj uniji, rekao je Pahor pozivajući zastupnike da 'glasuju po svojoj savjesti'.

Dobije li Pahor povjerenje parlamenta, redoviti izbori održat će se sljedeće godine u planiranom roku. Ako pak ne dobije potporu, slijedi jednomjesečno razdoblje u kojem se može birati mandatar nove privremene vlade, a ako to ne uspije, predsjednik republike mora raspisati izvanredne izbore koji se trebaju održati do 20. prosinca. (Hina)

Pročitajte i ovo Borut Pahor prekrasna gesta Borut Pahor prodao Renault 4 za 60 tisuća eura: Objavio tko ga je kupio i kome ide novac Borut Pahor prodaje Renault 4 Humanitarne svrhe Pahora iznenadila ponuda za njegov oldtajmer: ''Sve ima svoje granice. Za cijenu katre više nisam siguran''

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene