Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pad Sarkozyjeve popularnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova anketa u Francuskoj potvrdila je nagli pad popularnosti predsjednika Nicolasa Sakrozyja, dok analitičari govore o "rijetko viđenom padu popularnosti" koji je posljedica nepovjerenja javnosti prema njegovoj gospodarskoj politici i izlaganju njegova privatnog života očima javnosti.

Prema anketi LH2-Liberation, Sarkozyjeva je popularnost pala za 13 postotnih bodova u mjesec dana i prvi put većina ispitanika, njih 55 posto, ima o njemu negativno mišljenje, dok 41 posto misli o njemu pozitivno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HDZ UVJERLJIVO PRVI Crobarometar otkriva: Milanović sve popularniji, za njega i lijevi i desni. Inicijativa za referendum utjecala na rejting Mosta Slika nije dostupna Sarkozyju zbog gospodarstva pada popularnost

Anketa je provedena pošto je u subotu objavljena vijest o njegovu tajnom vjenčanju s bivšom talijanskom manekenkom Carlom Bruni.

Postupni pad popularnosti Sarkozyja nakon dolaska na vlast, od 67 posto u srpnju 2007. do 54 posto u siječnju, naglo se ubrzao između siječnja i veljače.

Prvi razlog, kako navodi Institut LH2, je "nepovjerenje u njegovu gospodarsku politiku": 84 posto Francuza nije zadovoljno svojom kupovnom moći.

Drugi razlog je nezadovoljstvo njegovim načinom života. "Njegovo izlaganje privatnog života očima javnosti" ne odobrava 76 posto ispitanika.

Predsjednik Sarkozy vjenčao se u subotu s Carlom Bruni u Elizejskoj predsjedničkoj palači, nekoliko tjedana pošto se s njom prvi put pojavio u javnosti. U listopadu se rastao od druge supruge Cecilije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene