Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pack: 'Koalicija HSS-a i HDZ-a je prirodna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnica Europskog parlamenta Doris Pack izjavila je da bi HSS trebao ići u koaliciju s HDZ-om, jer su dio iste političke obitelji.

'HSS bi trebao ići u koaliciju s HDZ-om, zato što su članovi iste obitelji, kada to kažem mislim na Europsku pučku stranku', izjavila je novinarima Doris Pack nakon završetka rasprave o konferenciji o budućnosti zapadnog Balkana u Bruxellesu.

Pročitajte i ovo Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode

Dodala je da će vodstvo HSS-a samo odlučiti s kim će ići u koaliciju, 'a ja samo govorim ono što je prirodno'.

Europska pučka stranka je krovna organizacija europskih
demokršćanskih i narodnjačkih stranaka, čije su članovi i HDZ i HSS.

Upitana je li upoznata s uvjetima koje postavlja HSS, poput primjene ZERP-a i na zemlje članice EU-a, Pack je rekla kako nije upoznata s detaljima, ali je izrazila uvjerenost da će se za Zaštićeni ekološko-ribolovni pojas naći rješenje.

'Ne mogu reći što će hrvatska Vlada napraviti, ali sam sigurna da će se naći rješenje', rekla je.

Za činjenicu da je HSS svojedobno kaolirao s SDP-om, Pack je rekla da su 'tada bile drukčije okolnosti i da HDZ nije bio tako dobro organiziran kao što je to danas'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene