Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šest policajaca i trojica navijača Hrvatske ozlijeđeni su u sukobima koje su sinoć izazvali huligani na više lokacija u zapadnome dijelu Mostara nedugo nakon završetka nogometne utakmice Engleska - Hrvatska 5:1, potvrđeno je iz policije.


'Epilog sinoćnjih izgreda je šest ozljeđenih policajaca, od kojih je jedan zadobio teže ozljede, tri izgrednika su povrijeđena i njima je ukazana liječnička pomoć. Policija je ukupno privela osam osoba koje su činile izgrede, od kojih su trojica maloljetnici', rekao je za glasnogovornik uprave policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Srećko Bošnjak. Dodao je kako je teže ozlijeđeni policajac slomio prst.

30 huligana napalo policiju

Vezani članci Finski navijači Gotovo 300 navijača zaraženo koronavirusom nakon povratka iz Rusije, u zemlju bez testiranja pušteno skoro 800 ljudi Zastrašujuće scene nakon tučnjave navijača u Beogradu (Foto: AFP) Šestorica Hrvata uhićenih zbog nereda na utakmici Partizan – Crvena zvezda priznat će krivnju?

Bošnjak je pojasnio kako su izgredi počeli oko 22,50 sati u središtu grada kada je skupina od 30 huligana napala policiju kamenjem, stolicama, bocama i drugim predmetima. Policija je intervencijom razbila skupinu navijača koji su u drugom dijelu grada nastavili razbijati izloge, automobile i pročelja poslovnih zgrada. U tom trenutku policija je uporabila suzavac, a izgredi su okončani oko ponoći. Policija će tijekom dana protiv izgrednika podnijeti prijave nadležnim tužiteljstvima.

Tijekom noći nije bilo sukoba između hrvatskih i bošnjačkih navijača nakon susreta nogometnih vrsta BiH i Turske u Zenici, jer je policija sprječavala prijelaz iz jednoga u drugi dio grada. Tijekom dana očekuje se da građani prijave štete koje su vidljive u nekoliko dijelova grada. (Hina)