Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Osuđena na 86 godina

Ovo je žena čije puštanje traži Islamska Država u zamjenu za američku taokinju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanska neuroznanstvenica osuđena na 86 godina zatvora predmet je novog zahtjeva Islamske Države prema SAD-u.

Malo toga se zna o 26-godišnjoj Amerikanki koja se našla u središtu zahtjeva za razmjenom zatvorenika između SAD-a i Islamske Države. Neimenovana žena radila je u bolnici u Alepu kad ju je naoružani napadač oteo, vjerojatno zbog njene američke putovnice.

Pročitajte i ovo Fotografije Mihajla Dianova prije i poslije boravka u ruskom logoru razmjena zarobljenika Jeziva transformacija branitelja Azovstala nakon boravka u ruskom zarobljeništvu potresla je cijeli svijet: "Nemam riječi. Zastrašujuće" 30 godina od razmjene DNEVNIK NOVE TV ČUVA SJEĆANJE Život nakon razmjene - Mladići su danas očevi: ''On kaže - ja sam tvoj tata, a ona kaže - ali nisi ti moj tata, on je u Mitrovici''

Teroristi Islamske Države sada nju nude SAD-u u zamjenu za 6,6 milijuna dolara te puštanje dr. Aafije Siddiqui, neuroznanstvenice povezane s Al Kaidom koja trenutno služi 86-godišnju zatvorsku kaznu na psihijatrijskom odjelu federalnog zatvora u Teksasu.

Siddiqui je dobro poznata američkim vlastima, studirala je na Sveučilištu u Houstonu i MIT-u te potom doktorirala na sveučilištu Brandeis. Tijekom školovanja '90.-ih godina sakupljala je novac za pomoć žrtvama rata u Bosni i Hercegovini.

Džihadist koji je zvjerstvom već zgrozio svijet: 'Obama, vratio sam se!'

Ona je kći ugledne pakistanske parlamentarne zastupnice te je povezana s političkim i vjerskim krugovima zbog čega je za oko zapela Ali Abd al-Azziz Aliju, jednom od čelnih ljudi Al Kaide.

Nju i njenog bivšeg muža SAD su istraživale u nekoliko navrata zbog povezanosti s terorističkim djelovanjem, a Siddiqui je uhićena 2007. godine u Afganistanu kad je vatrenim oružjem prijetila američkom operativcu. Potom je izručena SAD-u gdje je osuđena na 86 godina zatvora zbog sedam točaka pokušaja ubojstva, oružanog napada, korištenja vatrenog oružja te napada na američkog vojnika, piše DailyBeast.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene