Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sigurnosni razlozi

VIDEO Eksplozije odjekuju Moskvom, hitno zatvoreni aerodromi

Moskovski aerodromi u petak su zatvoreni iz sigurnosnih razloga, nakon što je oboren dron iznad Moskve.

Ruski sustavi protuzračne obrane oborili su dron koji je letio iznad Moskve, rekao je gradonačelnik Sergej Sobjanin u petak ujutro, dok je međunarodna zračna luka Vnukovo privremeno zaustavila letove.

"Jedan dron pokušao je preletjeti grad. Eliminiran je kao rezultat rada protuzračne obrane", napisao je Sobjanin u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Rekao je da nije bilo ozlijeđenih niti ozbiljnih razaranja od krhotina koje su pale na nasip Karamjševskaja u zapadnoj Moskvi.

Video objavljen na društvenim mrežama prikazuje dim koji suklja u blizini višekatnice na nasipu rijeke Moskve. Sobjanin nije rekao je li dron došao iz Ukrajine.

Pročitajte i ovo Akcija spašavanja u Istri Aleksej Orel FOTO Pronađen je nestali aktivist za kojim je tragala cijela Istra: "Kritično je, u induciranoj komi"

No rusko ministarstvo obrane kasnije je optužilo Kijev za pokušaj terorističkog napada na objekt u Moskvi. 

Pročitajte i ovo Dječji kamp u Zaporižju Brojni napadi Snažne eksplozije odjeknule Kijevom, oboren projektil u blizini dječje bolnice: "Ostanite u skloništima"

Pročitajte i ovo Ilustracija neočekivani trošak Nema dalje: U restoranu joj naplatili prazan tanjur, stiglo objašnjenje vlasnika

Moskovski aerodrom Vnukovo i aerodrom u Kalugi, oko 200 kilometara od glavnoga grada Rusije, danas su zatvoreni iz sigurnosnih razloga, pišu RIA Novosti.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene