Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na YouTubeu se pojavila snimka napuštene bebe polarnog medvjeda, oko kojeg se brine osoblje parka Scandinavian Wildlife.


Jednomjesečnog mladunca Sikua napustila je majka, koja ga nije mogla dojiti, jer nije mogla proizvesti dovoljno mlijeka za dojenje.

Vezani članci Prosvjed za klimu, Velika Britanija (Foto: Ben STANSALL / AFP) Danski tinejdžer štrajka glađu i poziva na hrabriju klimatsku politiku: "Sada trebamo povući prave poteze" Scandinavian Airlines (Foto: AFP) Scandinavian Airlines otkazao 709 letova zbog štrajka pilota: Pregovori traju, prizemljeno oko 380.000 putnika

Mladunac je dobro i težak je oko 3 kilograma, a iz danskog zoološkog vrta uzet je samo dva dana nakon rođenja, kad je težio tek nešto više od jednog kilograma.

Značenje imena Siku jest 'Morski led' na eskimskom jeziku. Scandinavian Wildlife ga je spasio, jer da je ostao s majkom, ovaj maleni slatki medvjedić zasigurno bi uginuo, prenosi mirror.co.uk.

O njemu se puna 24 sata brine tim od troje ljudi u zoološkom vrtu Kolind, 105 kilometara sjeverozapadno od Kopenhagena. Snimka Sikua po popularnosti slijedi one medvjedića Knuta u Njemačkoj (koji je ove godine uginuo nakon utapljanja u bazenu).

Pogledajte snimku medvjedića Sikua, koja je postala internet hit i koja je ganula mnoge koji su je vidjeli.