Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A nije u Zagrebu

Otvoren najveći trgovački centar u Europi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S više od tristo trgovina, 70 restorana i kockarnicom, najveći trgovački centar u Europi otvorio je svoja vrata u radničkoj četvrti na istoku Londona, na nekoliko koraka od Olimpijskog parka za igre 2012.

Stotine ljudi stajale su u redu ujutro čekajući otvaranje 'Westfield Stratford Cityja', u kojemu su i tri hotela te mulitipleks kino. Danas se očekuje stotinjak tisuća ljudi. Australski vlasnici ovog trgovačkog kompleksa čija je gradnja stajala 1,45 milijarda funta (12,6 milijarda kuna) su optimisti, usprkos gospodarskoj stagnaciji.

Pozivaju se na uspjeh prvog trgovačkog centra Westfielda, na zapadu britanske prijestolnice koji je do nastanka njegova blizanca na istoku Londona bio najveći trgovački kompleks u Europi.Novi trgovački centar je na strateškom mjestu, budući da će njime morati proći svi turisti koji budu htjeli posjetiti olimpijski centar.

Pročitajte i ovo Ilustracija zatvorena nakon tragedije Muškarac pao s jedne od najvećih turističkih atrakcija u Londonu: Preminuo na mjestu Ilustracija Napad u Londonu Užasan incident nakon sudara: Devet osoba zalio korozivnom tvari, žena i dvoje male djece prebačeni u bolnicu

U četvrti s velikim brojem nezaposlenih, ova će supertrgovina omogućiti otvaranje 10.000 radnih mjesta, a gradski vijećnici računaju da će pozitivno djelovati na život ovog dijela grada. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene