Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suci natrag u školske klupe

Otuđeni od stvarnosti: Prekidaju suđenje jer ne znaju tko su Beatlesi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suci u Velikoj Britaniji moraju pohađati predavanja iz opće kulture, kako bi bili u doticaju sa svime što se događa u svijetu.

Ova odluka je donesena nakon višestrukih prigovora javnosti na rezerviranost i otuđenost sudaca od stvarnog svijeta. U nizu poznatih slučajeva, na spomen aktualnih fraza ili žargona, suci su ostali zbunjeni i prisiljeni tražiti objašnjenje.

Pročitajte i ovo David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije" Ilustracija Kontraproduktivno Britanci imaju novu definiciju ekstremizma: Mogla bi ugroziti slobodu govora

Tako je jedan od sudaca prekinuo suđenje kako bi pitao tko su Beatlesi. Sudac Harman na suđenju zbog neautorizirane biografije, nije znao tko je Paul Gascoigne, poznatiji kao Gazza. Gazza je za vrijeme suđenja bio jedan od najpoznatijih nogometaša na Otoku.

Sudac je tijekom uvodne riječi Gazzinog odvjetnika upitao zar ne postoji opereta La Gazza Ladra. Na suđenju zbog krađe Teletubbiesa, sudac je upitao tužitelja što je to.

>> Po ustavu, sudac ne može odgovarati zbog svojeg mišljenja

Da bi se takve situacije u budućnosti izbjegle, suci moraju pohađati predavanja koja bi im pomogla shvatiti ponašanje i razmišljanja običnih ljudi kako bi mogli donositi što pravednije presude. Na predavanjima će biti upoznati s popularnom kulturom, kao i s problemima današnjice, poput drogiranja, opijanja i nezaposlanosti.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene