Obavijesti Video Pretražite Navigacija
monstruozan zločin

Otkriveni brutalni zločini u katoličkoj školi u Njemačkoj:  Desetljećima zlostavljali dječake

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisnom istragom objavljenom u petak otkriveno je da su dječaci u katoličkom internatu u Njemačkoj gotovo 40 godina redovito bili izlagani fizičkom, spolnom i psihološkom zlostavljanju.

Glavne istražiteljice Claudia Bundschuh i Bettina Janssen u Trieru su izjavile da je nasilje nad učenicima u školi Albertinum u zapadnom Eifelu počelo 1949. i trajalo do zatvaranja škole 1983. godine.

Njihovo se izvješće temelji na iskazima 54 bivših polaznika internata za dječake. Otkriveno je da su učenike spolno zlostavljala tri ravnatelja škole, koji su ujedno i svećenici, kao i jedan svjetovni zaposlenik.

Pročitajte i ovo Papa u miru Benedikt XVI. Skandalozno priznanje Papa lagao u istrazi o svećeniku pedofilu i seksualnom zlostavljanju: ''Žao mu je, traži ispriku''

Žrtve nasilja opisale su da su ih zlostavljači kažnjavali šibom, povlačili za kosu i tjerali da jedu dok im ne pozli.

Iskazi o spolnom zlostavljanju uključuju neželjene dodire kao i penetraciju. Psihološko zlostavljanje odnosi se na zastrašivanje, prijetnje i dugotrajnog zatvaranja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna pokazala istraga "Mogao bi biti optužen": Bivši Papa ništa nije učinio u slučaju zlostavljanja četvero djece

Trierski biskup Stephan Ackermann izjavio je da osjeća dubok stid zbog toga što su ta djeca i mladi ljudi proživjeli. Zatražio je oprost "zbog boli koja im je nanesena u crkvenoj ustanovi".

"Ispravno je i važno" da ova mračna strana škole Albertinum postane javna i da počinitelji odgovaraju, dodao je.

Istraga je počela u listopadu 2019. i provedena je neovisno o Crkvi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene