Hrvatsku je potreslo novo ubojstvo žene. Ovoga puta sin je osumnjičen za ubojstvo majke. Tijelo žene pronađeno je jutros u Veloj Luci na Korčuli. I dok se u Dnevniku Nove TV svaki put napominje kako nasilje nije privatna stvar, već ozbiljan problem i odgovornost cijelog društva, čini se da je i u ovom slučaju društvo zakazalo.


U Dnevniku Nove TV o tome je govorio doktor Ante Bagarić, specijalist psihijatrije.

"Jedan tužan vikend za Hrvatsku. Jedna osoba je u sigurnom obiteljskom okružju stradala od bliskog člana obitelji", rekao je i dodao kako kod svih nas to izaziva tugu i uznemirenost te se "mnogi večeras u Hrvatskoj pitaju može li se to dogoditi i njima" ili nekome njima bliskom te tko bi mogao biti napadač.

Bagarić kaže kako ubojstvo majke od sina nije tako često. "Mi psihijatri 30, 40 godina se borimo da kažemo da osobe koje imaju mentalne smetnje su manje agresivne od prosjeka. Nažalost, osobe koje imaju značajne i teške mentalne smetnje, na primjer, shizofreniju češće su agresivne prema članovima svoje obitelji", rekao je.

"Ne znamo je li to ovaj slučaj", dodao je.

Očevid na mjestu ubojstva u Rijeci Otkriveno što se događalo neposredno prije stravičnog ubojstva u Rijeci: Je li ovo bio motiv za divljački napad na ženu?

Čuli smo da je policija već intervenirala u toj obitelji. Ponaša li se društvo i država ravnodušno prema pozivima u pomoć sve dok nije prekasno, pitali su voditelji Dnevnika Nove TV.

"Nažalost, da. I to je isto jedna vrlo važna stvar, da imamo političku korektnost. Da se ne miješamo ni u šta, ne miješamo se u nikakve poslove, u nikakve događaje u susjedstvu, na radnom mjestu... Vrlo je nepristojno pitati nekoga tko ima hematom, ako je galama, ako je vika...", kaže psihijatar te ističe kako ljudi tisućljećima žive u zajednici te se moramo vratiti što prije tome da nas zanima što se događa u njoj. 

Nasilje, ilustracija Zapitajte se je li to zadnji put da je vidite! Ja bih žalila da sam okrenula glavu

"Što se prije vratimo u svoje prirodno mentalno i emocionalno okruženje to ćemo i uspješnije i sretnije živjeti", rekao je Bagarić. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju