Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Godinu dana istrage

Otkrivena pedofilska mreža u Europi, 75 uhićenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europske policije uhitile su 75 osoba u 28 zemalja u Europi zbog njihove navodne umiješanosti u distribuciju dječje pornografije na internetu, priopćio je u utorak Europol.

Operacija "Daylight" počela je nakon što su dobivene informacije iz Švicarske o velikoj mreži kriminalaca koji su distribuirali snimke seksualnog iskorištavanja maloljetnika.

Pročitajte i ovo Direktor operacija Danske sigurnosne i obavještajne agencije Flemming Drejer i policijski dužnosnik u Kopenhagenu Peter Dahl meta nije poznata U dvije europske zemlje nova uhićenja zbog terorizma, digli razinu opasnosti: "Žive kod nas, a ne žele nam dobro" Ilustracija - 3 Sve se ispituje SAS-ovci dilali drogu! Policija upala na farmu, privedena i žena jednog od specijalaca

"Istraga je trajala više od godinu dana", rekla je glasnogovornica Europola Claire Georges, a potom su informacije o osumnjičenima proslijeđene u 26 zemalja širom Europe kao i u Norvešku i Švedsku.

Uhićeni su mahom osobe iznad 50 godina, dok su žrtve različitih dobi ali se primjećuje da su sve češći slučajevi spolnog zlostavljanja djece mlađe od 18 mjeseci.

Talijanska policija u odvojenom priopćenju rekla je da su uhićene osobe bile potpuno nepoznate policiji i "izvan svake sumnje".

Istraga je još u tijeku i mogu se očekivati nova uhićenja širom Europe. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene