Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grle se i vesele...

Otkrivamo: Tko je ovaj omiljeni trojac Kim Jong Una?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon uspješnih lansiranja balističkih raketa, sjevernokorejski diktator Kim Jong Un obično svoje veselje podijeli s tri specifična muškarca, s kojim zapali i slavljeničku cigaretu. Niže u tekstu otkrivamo tko su ta tri misteriozna miljenika Kim Jong Un.

Trojac vojnih visokih dužnosnika, koji se najčešće pojavljuju na fotografijama sjevernokorejske državne televizije, s Kim Jong Unom nakon uspješnih lansiranja balističkih raketa, od velikog su interesa Zapadnim obavještajnim službama. Zašto? Jer je očito riječ o top tri čovjeka brzo rastućeg raketnog programa Sjeverne Koreje.

Pročitajte i ovo Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta"

Ta trojica visokih vojnih dužnosnika su Ri Pyong Chol, bivši general sjevernokorejskog ratnog zrakoplovstva, Kim Jong Sik, iskusni raketni znanstvenik te Jang Chang Ha, šef centra za razvoj i nabavku naoružanja, prenosi Reuters.

Na video snimkama i fotografijama sjevernokorejske režimske televizije, jasno se vidi da je navedeni trojac stalno uz Kim Jong Una nakon uspješnih lansiranja balističkih raketa, kao što se može vidjeti i da oni međusobno razmjenjuju srdačne zagrljaje i osmjehe sa sjevernokorejskim diktatorom.

"Kim Jong Un definitivno provodi raketnu politiku", ističe An Chan-il, bivši sjevernokorejski časnik koji je prebjegao u Južnu Koreju, gdje sad vodi tink tank tvrtku u Seulu.

Odmah iza Kim Jong Un-a

Najistaknutiji od spomentura tri vojna dužnosnika je Ri Pyong Chol, koji je trenutno zamjenik direktora ministarstva za industriju streljiva, koje nadgleda razvoj sjevernokorejskog raketnog programa, prema navodima južnokoresjek vlade i američkog ministarstva financija.

Ri je rođen 1948. godine i školovao se u Rusiji. Promoviran je visoko u politiku kad je Kim Jong Un započeo svoj uspon u političkim redovima krajem 2000-ih godina. "U terminima razvoja sjevernokorejskog raketnog programa, razvoja nuklearnog naoružanja, Ri Pyong Chol je drugi u lancu zapovjedništva", ističe Michael Madden, stručnjak za sjevernokorejsko vodstvo.

Gospodin raketa

Kim Jong Sik, raketni znanstvenik među navedenim trojcem, karijeru je počeo kao civilni aeronautički tehničar, a zaslužujući njemu, Sjeverna Koreja je 2012. godine izvela prvo uspješno lansiranje balističke rakete. Tim je Sik sebi osigurao i visoku poziciju u vojnim redovima te postao miljenik Kim Jong Una.

Postoje i snimke sjevernokorejske televizije, koje ga prikazuju kako zajedno s Kim Jong Unom stiže do lansirne rampe, u privatnom zrakoplovu sjevernokorejskog diktatora. Ipak, malo koji drugi detalj je poznat o njemu, uključujući i njegovu dob.

Tajanstveni treći

Od navedenog trojca, najmanje se zna o Jang Chang Ha, osim toga da je dotični predsjednik Akademije za nacionalnu obrambenu znanost. Navedeno tijelo zaduženo je za istraživanje i razvoj sjevernokorejskog naprednog naoružanja, uključujući i balističke rakete i vjerojatno nuklearno naoružanje.

Navedena Akademija broji 15.000 djeltanika, uključujući 3.000 inženjera, navode južnokorejski mediji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene