Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Džihadisti organiziraju promotivne autobusne ture u područja pod svojom kontrolom za civile i parove koji bi se željeli doseliti.


Islamski kalifat, samoprozvana država koji su militanti osnovali na graničnim područjima Sirije i Iraka, otvorila je ured za sklapanje brakova kako bi pomogla ženama da se udaju za njihove borce.

Žene i udovice koje to žele mogu ostaviti ime i adresu u uredu, a onda će ih borci Islamske države Iraka i Levanta (ISLS), kako se naziva ova militantna grupa, kontaktirati. Točnije, pokucat će im na vrata ženici osobno.

'Borci će ih posjetiti i službeno zaprositi', prenio je AFP.

Vezani članci Ilustracija Zločin bez kazne: ''Zlostavljač može biti čak i financijski nagrađen za nasilje nad ženom i djecom'' Izražavanje emocija je znak snage TEST tvrdi da može predvidjeti trajanje vaše veze, jeste li dovoljno hrabri?

Koliko god zvučalo bizarno, ova inicijativa samo je dio akcije 'regrutiranja' žena za brakove kojom su islamistički borci zaokupljeni u posljednje vrijeme.

Naime, agencija Reuters je izvijestila kako u Islamskom kalifatu žene prisiljavaju da se udaju za njihove borce.

U kalifatu se primjenjuju strogi islamski zakoni za žene koje ne smiju biti u javnosti bez pratnje te moraju biti potpuno pokrivene.

Islamska država ubila najmanje 270 ljudi!

Također, džihadisti organiziraju promotivne autobusne ture u područja pod svojom kontrolom za civile i parove koji bi se željeli doseliti u kalifat ili možda u njemu provesti medeni mjesec.
Čečenski džihadist Abu Abdel Rahman al-Shishani bio je među prvima koji su išli u obilazak kalifata, objavio je AFP.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju