Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanje u Bahmutu

Ruski ministar obrane o osvajanju Bahmuta: "To će nam omogućiti nove operacije"

Ruski ministrar obrane Sergej Šojgu
Ruski ministrar obrane Sergej Šojgu Foto: Afp
Ruski ministar obrane Sergej Šojgu rekao je u utorak da će osvajanje Bahmuta na istoku Ukrajine omogućiti ruskim snagama da pokrenu nove ofenzivne operacije.

Bahmut, grad na istoku Ukrajine omogućiti će ruskim snagama nove ofezivne operacije rekao je u utorak ruski ministar obrane Sergej Šojgu. Ruske snage vode žestoke borbe već mjesecima za taj mali grad čije će osvajanje biti njihovo prvo važnije napredovanje od prošlog ljeta.

Šojgu je rekao također da Zapad povećava isporuke oružja Ukrajini, ali i istaknuo da time neće promijeniti tijek događaja na bojišnici.

Pročitajte i ovo Bitka za Bahmut Bitka za Bahmut Bijeli anđeli pretražuju smrtonosne četvrti: Spašavanje preostale djece iz grada koji postaje pakao na zemlji

"Oslobađanje Artemovska se nastavlja", rekao je Šojgu u govoru koji je prenijela televizija, upotrijebivši staro sovjetsko ime za Bahmut.

"Grad je važno središte za obranu ukrajinskih postrojbi u Donbasu. Preuzimanje kontrole nad njime omogućit će daljnje ofenzivne akcije duboko u ukrajinskim obrambenim linijama", rekao je Šojgu.

Jevgenij Prigožin, čelnik paravojne skupine Wagner koja vodi bitku za taj grad, rekao je u petak da su njegove snage "praktički okružile"Bahmut.

Pročitajte i ovo Volodimir Zelenski Rat u Ukrajini Zelenski: "Silina borbe oko Bahmuta se samo pojačava. Rusija uopće ne broji svoje ljude"

Ukrajinski generali obećali su da će nastaviti braniti grad, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u ponedjeljak navečer.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene