Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pakao na Zemlji

U Rusiji spriječen atentat na oligarha. Iz Bahmuta stiže zastrašujući video: "Molite za naše branitelje"

Bitka za Bahmut - 11
Bitka za Bahmut - 11 Foto: Afp
Jedna od najdužih bitki rata u Ukrajini, ona za grad Bahmut, doseže svoj vrhunac. Bivša glasnogovornica predsjednika Zelenskog objavila je kratak video uz jednostavnu poruku. Sigurnosne službe pak javljaju da su spriječile atentat na oligarha.

Bivša glasnogovornica ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog Julija Mendel na Twitteru je objavila video iz Bahmuta. Na njemu se vidi bitka za grad koja bjesni i u posljednje vrijeme doseže svoj vrhunac.

"Molite za naše branitelje", napisala je Mendel.

Iako su se Rusi krajem prošlog tjedna hvalili kao da je grad već osvojen, stvari su im se tijekom vikenda zakomplicirale.

Pročitajte i ovo Bitka za Bahmut Bitka za Bahmut Bijeli anđeli pretražuju smrtonosne četvrti: Spašavanje preostale djece iz grada koji postaje pakao na zemlji

Pročitajte i ovo Bitka za Bahmut - 4 Krvave bitke za grad FOTO U paklu opkoljenog Bahmuta: Nema struje, vode ni plina. Civili iz grada bježe pješke, Rusi stežu obruč

"Ako se Wagner sada povuče iz Bahmuta, cijeli front će se urušiti", rekao je Jevgenij Prigožin u videu objavljenom tijekom vikenda. "Situacija neće biti sjajna za sve vojne formacije koje štite ruske interese."

Spriječen atentat na oligarha

Paralelno, ruske obavještajne službe imaju i drugoga posla. Državni mediji prenose njihov izvještaj, u kojem tvrde da su spriječili atentat na Konstantina Malofeva, ruskog biznismena koji posjeduje Tsargrad TV, televizijski kanal koji snažno podržava ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Službe za pokušaj ubojstva optužuju ukrajinske specijalne službe. Navode da je atentat trebao biti izvršen postavljanjem autobombe, a oligarh ubijen na sličan način kao Darija Dugina, kći istaknutog ruskog nacionalista Aleksandra Dugina, u kolovozu prošle godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene