Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatima prijetila skupina Bošnjaka

Oštećena benzinska hrvatskih povratnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Benzinska postaja Klis&Co. u vlasništvu hrvatskih povratnika u selu Buturović-Polju kod Konjica oštećena je, a zaposlenicima Hrvatima skupina je Bošnjaka prijetila da ondje nisu dobrodošli, objavio je mostarski Dnevni list.

Napad se dogodio u nedjelju oko 22 sata, kad su mještaninu Aliji Teletoviću zaposlenici benzinske postaje objasnili da se kafić zatvara nakon čega je počeo vrijeđati i razbijati i kafić i trgovinu. 'Kad je Teletović počeo razbijati, mi smo izišli van i čekali intervenciju policije. Na svu sreću policija je brzo došla te uhitila Teletovića, ali ipak je na postaji počinio veću materijalnu štetu, jer je porazbijao inventar, trgovinu i računala', rekao je Ivan Čović, direktor benzinske postaje Klis&Co. za Dnevni list.

Pročitajte i ovo Ilustracija koliko nas ima? Objavljeno koliko Hrvata živi izvan Hrvatske: U jednoj državi ima ih najviše, a nije Njemačka Ilustracija Narodi Jugoslavije Nova analiza genetskog podrijetla Srba, Hrvata, Bošnjaka i Albanaca mnogima se neće svidjeti: "Uvijek smo duboko u sebi znali"

Netom što je Teletović uhićen na benzinsku postaju je došla nekolicina njegovih prijatelja koji su prijetili zaposlenicima, a jedan od nasilnika je poručio kako 'neće hrvatska crpka biti u muslimanskom selu'. 'Policiji smo prijavili i te prijetnje te očekujemo da riješi i taj slučaj', rekao je Čović. Dodao je kako im u tome mjestu u zadnje vrijeme nitko nije prijetio.

MUP Hercegovačko-neretvanske županije potvrdio je u utorak kako su u nedjelju priveli osobu A. T. protiv koje je podneseno izvješće državnom odvjetništvu nakon izgreda u Buturović-Polju. Očevidom je utvrđeno kako je benzinska postaja znatno oštećena. Razbijena je elektronička blagajna i uništen inventar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene