Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Benzinska postaja Klis&Co. u vlasništvu hrvatskih povratnika u selu Buturović-Polju kod Konjica oštećena je, a zaposlenicima Hrvatima skupina je Bošnjaka prijetila da ondje nisu dobrodošli, objavio je mostarski Dnevni list.


Napad se dogodio u nedjelju oko 22 sata, kad su mještaninu Aliji Teletoviću zaposlenici benzinske postaje objasnili da se kafić zatvara nakon čega je počeo vrijeđati i razbijati i kafić i trgovinu. 'Kad je Teletović počeo razbijati, mi smo izišli van i čekali intervenciju policije. Na svu sreću policija je brzo došla te uhitila Teletovića, ali ipak je na postaji počinio veću materijalnu štetu, jer je porazbijao inventar, trgovinu i računala', rekao je Ivan Čović, direktor benzinske postaje Klis&Co. za Dnevni list.

Vezani članci Slika nije dostupna Karamarko pitao Bošnjake: 'U čemu je problem da su vam Hrvati ravnopravni' Slika nije dostupna BiH: Ustavni sud žrtva predizbornih nadmetanja?

Netom što je Teletović uhićen na benzinsku postaju je došla nekolicina njegovih prijatelja koji su prijetili zaposlenicima, a jedan od nasilnika je poručio kako 'neće hrvatska crpka biti u muslimanskom selu'. 'Policiji smo prijavili i te prijetnje te očekujemo da riješi i taj slučaj', rekao je Čović. Dodao je kako im u tome mjestu u zadnje vrijeme nitko nije prijetio.

MUP Hercegovačko-neretvanske županije potvrdio je u utorak kako su u nedjelju priveli osobu A. T. protiv koje je podneseno izvješće državnom odvjetništvu nakon izgreda u Buturović-Polju. Očevidom je utvrđeno kako je benzinska postaja znatno oštećena. Razbijena je elektronička blagajna i uništen inventar.