Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi komadi

Ostaci olupine s leta MH17 dopremljeni u Nizozemsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi komadi olupine zrakoplova na letu MH17, srušena polovicom srpnja na istoku Ukrajine, dopremljeni su u utorak u Nizozemsku i nalaze se na putu za vojnu bazu gdje će se olupina rekonstruirati u okviru istrage, izvijestili su nizozemski mediji.

Ukupno je osam kamiona s ostacima olupine prešlo granicu između Nizozemske i Njemačke tijekom noći i jutra, po snimkama koje je emitirala nizozemska javna televizija NOS.

Pročitajte i ovo Ilustracija nesreća u Nizozemskoj VIDEO U urušavanju mosta u izgradnji poginule dvije osobe: "Hitne službe izvlače zatrpane žrtve" Geert Wilders Protivi se pomoći Nizozemski Donald Trump poručio: "Mi smo europske budale jer smo primili najviše ukrajinskih izbjeglica"

Zaustavili su se na granici dok ne prođe najveća gužva i nastavili u smjeru vojne baze Gilze-Rijen, na jugu Nizozemske, gdje ih se očekuje oko 14 sati. Prati ih policija.

U vojnoj bazi izvršit će se djelomična rekonstrukcija pod nadzorom Sigurnosnog istražnog odjela, zadužena za istragu o uzrocima katastrofe.

NOVI VIDEO Prvi trenuci šoka i panike nakon pada MH17

Avion na letu MH17 Malaysia Airlines koji je trebao povezati Amsterdam i Kuala Lumpur srušio se 17. srpnja na istoku Ukrajine. Smrtno je stradalo 298 putnika i članova posade, od kojih dvije trećine Nizozemaca.

Letjelicu je vjerojatno srušila raketa dok je nadlijetala regiju pod nadzorom proruskih separatista. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene