Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Oslobođen osumnjičeni za pokušaj rušenja zrakoplova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska policija pustila je iz pritvora osobu uhićenu u utorak u sklopu istrage prošlotjednog navodnog plana islamističkih terorista za rušenje više zrakoplova na linijama između Velike Britanije i SAD-a, objavila je policija u srijedu kasno navečer.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo Komemoracija za žrtve brutalnog napada u Sydneyju Ubijeno šest osoba Napadač iz Sydneyja ciljao je žene: "Snimke govore same za sebe"

U kratkom priopćenju britanske policije navodi se kako je osumnjičena osoba oslobođena bez optužbe.

U pritvoru su još uvijek 23 osobe osumnjičene za povezanost s onemogućenim planom rušenja zrakoplova.
Sud produljio pritvor za osumnjičene

Policija može bez podizanjaoptužnice nastaviti ispitivati 23-je osumnjičenih  za terorističko planiranje rušenja transatlantskih zrakoplova.  

Sud je odredio produljenje pritvora za još tjedan dana u 21 slučaju i za još pet dana u preostala dva slučaja, nakon čega će ili trebati donijeti novu odluku ili će osumnjičeni biti pušteni na slobodu. Nisu navedeni razlozi za različito vrijeme zadržavanja u pritvoru.

Sučeva odluka da se osumnjičene može u pritvoru zadržati 28 dana bez podizanja optužnice prvi je veliki test novog zakona u borbi protiv terorizma.

Scotland Yard je 10. kolovoza uhitio i u pritvor stavio 25 osoba zbog sumnje da su povezani s planom za rušenje deset zrakoplova koji su trebali letjeti u sjedinjene Države. Dvije su osobe puštene na slobodu bez optužbe.

Policija opravdava produljenje pritvora tvrdeći da je istraga složena i uključuje ne samo ispitivanje osumnjičenih nego i pretraživanje zgrada i otvorenih područja.

Policija također usklađuje napore s pakistanskom sigurnosnom službom koja je uhitila 17 osoba, od kojih je jedan - Rashid Rauf - ključan za istragu. Za njega se sumnja da je vođa i povezan s al Qaedom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene