Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Oscar Pistorius u srijedu je na sudu skinuo svoje proteze i pred prepunom sudnicom othramao bez proteza kako bi pokazao koliko je ranjiv bez svojih umjetnih udova.


Južnoafrički paraolimpijski prvak Oscar Pistorius, osuđen u drugostupanjskom postupku za ubojstvo, na sudu se ponovno pojavio zbog saslušanja za puštanje na slobodu uz jamčevinu.

Vezani članci Slika nije dostupna Pistorius kriv za ubojstvo u slučaju "šekspirijanskih razmjera" Slika nije dostupna PISTORIUS NA UVJETNOJ SLOBODI? 'Pustit će ga do kraja kolovoza'

Njegov odvjetnik Barry Roux je rekao sudu da je 29-godišnji Pistorius ionako već 'slomljen čovjek' i da ga ne treba opet slati u zatvor. 'Već je platio 'fizički, emocionalno, financijski i socijalno' za to što je upucao svoju djevojku Reevu Steenkamp u noći s 13. na 14. veljače 2013. u svome domu u Pretoriji.

Dok je odvjetnik Ruox govorio sudu 29-godišnjak, koji je bez proteza visok tek 1,55 metara, skinuo je proteze i pred prepunom sudnicom othramao bez proteza kako bi pokazao koliko je ranjiv bez svojih umjetnih udova.

'Jako mu je neugodno i sram ga je to pokazati, no morali smo vam pokazati', kazao je odvjetnik.

Pistorius koji je trenutačno u kućnom pritvoru, trebao bi se vratiti u zatvor pošto je njegov zločin u četvrtak u žabenom postupku prekvalificiran u ubojstvo za koje može dobiti barem 15 godina zatvora.

Prvostupanjski sud ga je proglasio krivim za ubojstvo iz nehata i dosudio mu 5 godina zatvora. No 19. listopada, pošto je odslužio petinu kazne, oslobođen je prije vremena i smješten u kućni pritvor.

Nakon prošlotjedne izmjene presude, Pistorius svakako mora podnijeti zahtjev za oslobađanje uz jamčevinu ako želi dobiti priliku da umakne zatvoru dok čeka da mu se dosudi nova kazna.

Po južnoafričkom zakonu, pravorijek se izriče prije presude o kazni.

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju