Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi protiv politika štednje

Opći štrajk u Španjolskoj, prosvjednici se sukobili s policijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Opći štrajk u trajanju od 24 sata protiv reformi radnog zakonodavstva i politike štednje desne vlade počeo je u četvrtak ujutro u Španjolskoj gdje su se štrajkaši okupljali pred tvrtkama, a javni prijevoz bio je usporen.

S crvenim zastavama i transparentima s riječima 'NE reformi rada' ili 'Opći štrajk', skupine sindikalista zauzele su ulice dok su se ostali smjestili ispred ulaza u tvrtke, madridske tržnice na veliko ili glavnih postaja javnog prijevoza.

Dok su sindikati već objavili 'ogroman uspjeh', ministarstvo unutarnjih poslova ističe da su privedene 33 osobe a pet policajaca je lakše ozlijeđeno u manjim incidentima.

Radi se o šestom općem štrajku od ponovne uspostave sindikalnih sloboda 1977. Organizirale su ga dvije velike sindikalne središnjice Comisiones Obreras (CCOO) i UGT. Prethodni jednodnevni opći štrajk organiziran je 29. rujna 2010. pod socijalističkom vladom.

Sindikati prosvjeduju protiv reforme rada koju je vlada najavila 11. veljače i koja je već stupila na snagu, a namijenjena je borbi s rekordnom nezaposlenošću - 22,85 posto aktivnog stanovništva. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Gradonačelnica Slunja Mirjana Puškarić odbili potpisati kolektivni ugovor Gradonačelnica grada Slunja reagirala je na najavu štrajka u Dječjem vrtiću: "Nije realan razlog" Dječji vrtić - 2 Niske plaće Neočekivana odluka: Vrtić ide u štrajk, grad odbio potpisati kolektivni ugovor: "Spremni smo i na zatvaranje!"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene