Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Olmert: Izraelske operacije u Gazi se nastavljaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael će nastaviti svoje operacije "protiv terorističkih organizacija" u pojasu Gaze, izjavio je danas premijer Ehud Olmert, odbacivši međunarodne kritike o prekomjernoj primjeni sile.

"Izrael ne kani ni na trenutak prekinuti borbu s terorističkim organizacijama", kazao je Olmert u progodi otvorenja tjedne sjednice vlade u Jeruzalemu.

Pročitajte i ovo Napad Irana na Izrael U bolnici je Sedmogodišnja djevojčica bori se za život, njezin dom pogodio je šrapnel iranske rakete: "Spavala je u kući, a onda je palo na nas" Olaf Scholz Duboko zabrinuti Nižu se osude iranskog napada na Izrael: "Ovo je novi korak u destabilizaciji regije"

"Nitko nema moralno pravo kritizirati Izrael zbog toga što primjenuje svoje pravo na samoobranu", dodao je Olmert.

U novim napadima izraelskog zrakoplovstva na pojas Gaze u nedjelju ubijena su petorica Palestinaca, izvijestili su palestinski medicinski izvori.

Trojica muškaraca ubijena su na sjeveru pojasa Gaze, gdje izraelska vojska od subote vodi operaciju pod nazivom "Vruća zima". Najmanje jedan među ubijenim Palestincima je civil, dodaju isti izvori.

Druga dvojica su ustrijeljena u logoru Jabaliya, na sjeveru, u sukobima izraelske vojske i palestinskih boraca, opet prema medicinskim izvorima.

Ovime se broj Palestinaca koji su od subote izgubili život u pojasu Gaze u jednoj od najsmrtonosnijih operacija izraelske vojske od početka Intifade u 2000., popeo na 66.

Ukupni broj žrtava u izraelsko-palestinskom sukobu od 2000. popeo se na 6.260, među kojima su većinom Palestinci.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene